2013. febr. 19.

Kitekintés, Airnergy és Magneter kezelések


Február közepe van, legutóbbi jelentkezésem óta jó néhány dolog történt. Reméltem, hogy a következő bejegyzésben már valami eget rengető hírrel állhatok elő, de egyes dolgoknak még nem jött el az ideje, de így is sok-sok pozitívumról tudok nektek beszámolni.

Terhelésdiagnosztikai vizsgálat az OSEI-ben
Gyors betekintés a napi rutinba, sikeresen túl vagyok a vizsga időszakon, ami a jelenlegi edzésmunka mellet, jó kis kihívásnak bizonyult, tekintve a tanulásra fordítható szabad óráim mennyiségét. A felkészüléssel jól haladok a Decemberi sérülésnek már nyoma sincs, lassacskán visszanyerem az Októberi formát. Amennyiben az időjárás is mellettünk áll, holnap lesz egy felmérő edzés, hogy lássuk, hol tartunk. Az edzések jól mennek, nagy intenzitással tudom végezni a hangsúlyos edzéseket, némileg változtattunk a korábbi munkához képpest. Délelőtt heti 4x átmozgató-regeneráló futás van, utána súlyzós edzések, délután heti 4x hangsúlyos fartlek futás, amit két alkalommal, speciális gimnasztikai program követ. Szerdánként 60percet futok rövid fartlek munkával, a Szombat pedig a hosszú futásé, így heti 90-95 kili jön össze, de épp a múlthéten sikerült átlépni a 100kilis határt, a következő 2-3 hétben a mennyiségen már nem emelünk, hanem a minőségre törekszünk.


Már jó néhány hete, hogy a Sportcentrum finanszírozásában a felkészülésem keretében az Airnergy csapat tagja lettem, ez heti 3 alkalmas kezelést jelent a Divinius hotelben, Nábrádi  Zsófia társaságát élvezve. A kezelés 21perces Airnergy és 35perces Magneter kezelést takar, célunk, hogy javítsuk a sport teljesítményünket, egészségesebbek legyünk és minél nagyobb mértékben segítsünk az edzésektől fáradt szervezetünket a regenerálódásban. 

  Miről is van szó? Az Airnergy úgy alakítja át a levegőt, amit belélegzünk, hogy sejt szinten kb.3x annyi oxigént tud hasznosítani a szervezet, mint egyébként. Nem ad hozzá semmilyen anyagot, teljesen természetes úton működik. Gyakorlatilag a fotoszintézis folyamatát másolja le. Vízmolekulák segítségével az oxigént energiadús -un. szingulett- állapotba hozza, s ezt lélegezzük be a kezelés alatt. Mit is csinál ez pontosan? Csak néhány példa: fokozza az anyagcserét, javítja a keringést, serkenti a méregtelenítő folyamatokat, rendszeres használat esetén növeli az állóképességet, az immunrendszer aktivitását fokozza, csökkenti a tejsav szintet, a nyugalmi pulzus hamarabb visszaáll, elősegíti a nyugodt pihentető alvást és nem utolsó sorban általános közérzet javító hatású. A Magneter működése kicsikét bonyolultabb és specializálhatóbb, a gyógyászatban is használják.

Ezt mondták, de mit érzek én? Igyekszem objektíven értékelni, mellőzve a placebo hatást. Fokozatosan, ahogy a felvett kezelések száma növekedett, azt vettem észre, hogy a regenerálódásom gyorsabb lett, az ébredési pulzusom csökkent, és az apróbb sérülések villámsebességgel jöttek helyre. Pl. jó két hete meghúztam kicsit a hajlítómat, az egyik repülőnél, ami túl intenzívre sikerült, és másnapra nyomtalanul eltűnt, ami korábban több napot is igénybe vett, mire 100%-os lett. Nem tudom, hogy ez a kezeléseknek köszönhető e, de fejben is sokat erősödtem, az edzésekre jobban oda tudom tenni magam, ami tekintve, hogy a Vasárnapot kivéve, ami ugye pihenő, napról napra magas szintű edzésmunkát végzünk, nincs megállás, pihenés.

Kissé előre tekintve, 24.-én az-az most Vasárnap, ha minden jól megy, magunk mögött hagyjuk ezt a komor februári hideget. Csapattársaimmal és a Triatlon válogatottal elutazunk kicsit melegebb éghajlatra, egész pontosan Spanyolországba, Lloret de Mare városába két hétre. Remélem onnan gyakrabban lesz időm jelentkezni, lájkoljátok a Facebook-os oldalam és kövessétek nyomon, ott némileg gyakrabban készítek bejegyzéseket.  ;)