2013. márc. 4.

Lloret de Marban ért a Március..



Elsőként szeretném értékelni a Február hónapot edzésmunka szempontjából. Lényegében sérülés nélkül, végig jó lendületesen tudtam edzeni, örülök neki, remélem sok-sok ilyen hónap vár még rám. Számokban a Február: 28nap alatt 340kilométert futottam, ami tekintve a Januári 338kilit nem csak, hogy jelentős mennyiségi javulás, hanem minőségi is (Január 31napos volt). Az edzésen mutatott teljesítményem igényelt egy felmérő futást, hogy meg tudjuk, hol is tartunk valójában. Pihent lábbal, 3000méteren 10:15-öt sikerült futni, amit pulzusilag összehasonlítva a Decemberivel, kimondható, hogy sikerült visszanyernem a sérülés előtti formát.  


Február utolsó hete, egyben a Lloret de Mar-i edzőtábor első hete, pihenő hét után, feltöltődve érkeztem meg a Triatlon válogatottal Spanyolországba, hogy ők minél több kilométert gyűjtsenek kerékpáron, én pedig elkezdjem a hegyi futásokat, megalapozva ezzel a gyorsítás szakaszát. 

A korábbi időjárással és a várakozással ellentétben, kissé hűvösebb időjárás fogadott minket a tervezettnél, még szerencse, hogy pakoltam be felszerelést hideg időre. Vasárnap megérkezés után, egy kellemes 45perces futással megismerkedtünk a helyi futó lehetőségekkel, aztán pedig egy jó kis svédasztalos vacsorával zártuk a napot. Hétfőn belecsaptunk a lecsóba, napi két futás. Jelenleg kétnaponta futok átlagban 40kilométert, egyre magasabb minőségi szinten teljesítve. A futóedzéseket rendszerint erősítés és hosszú gimnasztikai program követi, amire otthon sajnos nincs mindig idő. A reggeli pulzusok alapján, a sok pihenésnek és az Airnergynek köszönhetően, jól regenerálódok. Ma reggel pihenőnap után, már rég nem mért 41-es ébredési pulzusom volt, hét közben 43-47 között mozgott. Az első héten, némileg túlléptem az átlagos heti (95-100) kilométert, összesen több mint 117 kilit tettem a futócipőimbe. Most pedig nézzük kicsit részletesebben a múlt héten elvégzett edzésmunkát.

 Délelőtt általában hegyi futások vannak, nagyon szép szerpentineken lehet futni a tenger mellett, vagy el lehet menni a magaslatok felé is, ha az embernek éppen úgy tartja kedve. Rendszerint 40-45percet futok, amit hosszabb 50-60perces erősítés követ, majd 15-20perces gimnasztikai program. Erősítő programjaimból bőven lehet válogatni, de most a SportCentrum jóvoltából egy Fittball labda és egy Togu XXL-is színesíti, a máskor kissé monoton feladatsorokat. A délutáni programban kicsit hosszabb futások szerepelnek, Hétfőn és Csütörtökön hosszú futóiskolázó program és lépcsős edzés van terítéken, Kedden és Szombaton irányított fartlek edzés, Pénteken pedig hosszú hegyi futás volt, ami nagyon jól sikerült, bár elég hideg volt és nagy szél, nagyon izgalmas volt. Kedden 800-akat futottunk, amik az idei szezont tekintve átlagban most sikerültek legjobban, bár nem éreztem a könnyedséget a lábamban, amire persze magyarázat lehet a korábbi napok terhelése. Szombatra 400ak voltak tervezve 200 könnyűfutással, de sajnos zárva találtuk az atlétikai pályát, így gyors újratervezést követően, kb. 210 méteres salakos szakaszon futottam 15db-ot, amit ugyancsak jó tempóban sikerült teljesíteni, mivel eléggé elfáradt a héten a lábam, így az edzést követően Mátéval elsőnek mártóztunk meg a Földközi tengerben. Nagyon jót tett a lábamnak, egyben szépen összehúzta a görcs a hideg sós vízben.

A csapat és a hangulat is kiváló, jó kis társaság ez, mindig örülök mikor hozzám hasonlóan motivált és elhivatott sportolók társaságát élvezhetem. A reggelinket és a vacsoránkat, rendszerint svédasztalon tálalják, volt lehetőségem csigát, és kagylót is kóstolni, amire eddig nem nagyon nyílt esélyem. Rendszerint sok-sok halat eszek, kevés szénhidrát és kiadós zöldség mennyiség kíséretében. Reggelire sok péksütemény van, aminek igyekszem ellen állni, ami egyre jobban megy. J A hét végére természetesen kissé elfáradtam így jól jött a tervezett pihenőnap, amit ki is használtunk. Leginkább arra, hogy a csapattal felfedezzük Barcelonát.   Új helyek és élmények tömkelege fogadott, és a csatangolás is jó volt, feltöltődtem és frissen vágok neki a második hétnek. Több edzőtábori képért kattint a Facebook oldalamra. :)